H U N C H

I en verden der teknologien i økende grad er en nødvendighet i hverdagen, er en tendens til å føle seg overveldet av det, mer vanlig enn noensinne. Ideen bak OYA stammer fra det faktum at den daglige kvinnen uttrykker motstand mot å introdusere mer teknologi i livet. Tvert imot forsøker de å komme tilbake til naturen og redusere bruk av smarttelefon, sosiale medier og datamaskiner.

Naturen samt teknologien er spektakulær og kan gi oss ydmyke og forbløffet. Men hvor som teknologi er strengt beregnede, er naturen uforutsigbar og utfallene er alltid tilfeldige. Med OYA ønsker vi å vise hvordan man ikke utelukker den andre. Ved å bruke teknologi for å kunstig skape den magiske følelsen av naturens ærefrykt, er OYA-anhenget en slitesterk som inkapsler dette, i et nostalgisk medaljongspirert smykke. Brukeren av OYA-anhenget bærer med seg en vakker skatt, for å bli fortryllet av hver gang hun åpner den.

Pinterest

Pinterest

 
Pinterest

Pinterest

 

W E A R A B L E  T E C H N O L O G Y

Wearable technology er digitale gjenstander med innebygd funksjoner som skal gjøre forbrukerens liv lettere. Definisjonen på Wearables er at gjenstandene er bærbare og kan plasseres på kroppen. I dag er det sunnhets og fitness trackerne som dominerer markedet. 

 

 

 

V I R K S O M H E T S A N A L Y S E

For å forstå SOKOLOV brukte vi de to første stegene i Design Thinking Process - understand and observer- hvor vi undersøkte webshopen og deres sosiale medier. Disse redskapene ble brukt for å forstå hvor SOKOLOV er i dag og deres potensiale i bransjen. Vi ønsket også å avdekke deres målgruppe og kundens behov. 

 

 

 
Sokolov-Jewelry-Logo.jpg

 

SOKOLOV ble etablert i 1993. De har vært et førende smykke brand på det russiske marked. Virksomheten har verdier som tar for seg tradisjon og kvalitet. SOKOLOV har et mål om å utvide deres kundedatabase og vil etablere kunder i større deler av verden. Virksomheten har som fokus på være førende innen wearables. I prosjektet foretok vi undersøkelser omkring virksomheten og fastslo deres mission, vision og kjerneverdier. 

 

M I S S I O N

Intentionally design and develop own able and "addictive" jewelry collection that their consumers fall in love with every day.

 

V I S I O N

To develop a concept through a new markedet that repeately gives the buyer an opportunity to purchase new product that are relevant for every day for every women at affordable prices.

 

K J E R N E V E R D I  

Traditional, trends, high quality, heritage, international, ownable

 

D E  F I R E  P `E R

fireper oya.png
 

Analysen viser til at SOKOLOV har et bredt kundegrunnlag og produktsortiment. Analysen viste også at de produsenter tradisjonelle og klassiske smykker. Vi kom dermed frem til at for å nå ut til det skandinaviske markedet som SOKOLOV har som mål, måtte vi designe et produkt som appellerer mer til skandinavere. 

 
 

M Å L G R U P P E

Analysene og forståelsen av SOKOLOV skapte grunnlaget for våres målgruppe. Målgruppen bestod av kvinner mellom 25-45 i Skandinavia. Dette var fordi SOKOLOV hadde et ønske om å etablere seg i dette området. For å forstå kundens behov og ønsker foretok vi dybde intervju av målgruppen. Resultatene indikerte at kvinnene hadde et negativt syn på teknologi, og hadde et ønske om å redusere bruken av den. 

Intervjuet som skal danne grunnlaget for design prosessen, hvor fokus ble å designe en wearble som viser kvinnene at teknologi kan brukes på en positiv måte. Fravalg og tilvalg av design og teknologi kan leses under Design og Teknologi

 

 

 
Pinterest 

Pinterest 

 

LES MER OM PROSJEKTET 

design. business. produkter. teknologi