07afce7e67e77beaf43514cbb2326783.jpg
 

H U N C H

 

Vi ble tildelt oppgaven med å designe og utvikle fire forskjellige smykker for Momentas for Pandora-kolleksjonen.

Vår oppgave på temaet var at selv om du er midt i tyvene, føler du ikke nødvendigvis som en kvinne, men du vil understreke deg selv som en jente i stedet. Derfor er vår sjarmserie heller ikke, men vil bare dvele seg i gapet mellom barnet og den voksne. - Fordi det er morsomt.

 

 

V I R K S O M H E T S A N A L Y S E

 

For å designe kolleksjonen var det viktig å få en dyp forståelse av PANDORA. Vi besøkte butikkene, undersøkte hjemmesider og deres sosiale medier for å kunne analysere virksomheten. Vi benyttet Design Thinking prosess første to trinn - understand and observer - hvor vi analyserte virksomheten gjennom analyser modellene: De 7 p èr, Positioneringskort, PEST, SWOT og TOWS. Analysene skulle hjelpe oss til å legge en strategi og forstå forbrukerens behov og ønsker.  

 
 

PANDORA designer, produserer og markedsfører håndtefinerte og moderne smykker laget av materialer av høy kvalitet til rimelige priser. PANDORA-smykker selges i mer enn 100 land på seks kontinenter gjennom mer enn 7 700 salgssteder, inkludert mer enn 2400 konseptbutikker.

PANDORA ble grunnlagt i 1982 og har sitt hovedkontor i København, og har over 27 300 mennesker over hele verden, hvorav rundt 13 200 ligger i Thailand, hvor selskapet produserer sine smykker. PANDORA er børsnotert på Nasdaq Københavns børs i Danmark. I 2017 var PANDORAs totale omsetning 22,8 milliarder kroner (ca. 3,1 milliarder euro).

 

VISION

Stræber efter at en status som verdens mest elskede smykkebrand

 

MISSION

At hylde kvinder og hjælpe dem til at udtrykke sig selv igennem smykkerne, hvis design afspejler nutiden og er af høj kvalitet til en overkommelig pris

 

PLANET

Genbrug af ædelmetaller

100 % genbrug af affald af glas, gummi og gips

Brug af man-made stones

Genbrug af ædelmetaller

100 % genbrug af affald af glas, gummi og gips

Brug af man-made stones

 

 


S P I D E R G R A M

Ved bruk av spidergram kom det frem til at Pandora står sterkt i forhold til alle parametre, men det var også tydelig at Pandoras charms var meget standaliserte i forhold til deres konkurrenter. 

 
Skjermbilde 2018-06-12 kl. 12.40.48.png

P O S I T I O N E R I N G S K O R T

Vi identifisert en rekke parametere som var relevant for å forstå bransjen, Pandora og relevante konkurrenter. Parametrene er basert på tidligere analyser og observasjoner. Det har vært vanskelig å finne all informasjon for bedrifter, så resultatene i posisjoneringskort og spidergrammer er laget på vurderinger og et samlet bilde av selskapene.

 
15107469_10211002858609493_489139596002140265_n.jpg

M Å L G R U P P E

Igjennom business analyse kunne vi finne frem til hvilken type kunde vi skulle designe kolleksjonen til. Ut fra våres hunch og analyser kunne vi foreta intervju som resultere i våres segment. Segmentet består av kvinner som går igjennom fase fra barn til voksen. Personaen ble skapt på bakgrunn av overordnet, les mer under Design delen. 

 

  • Pige 20-30 år, går på en videregående eller er nyuddannet
  • kerneværdier er familie, venner og frihed
  • interesser er socialisering, fest, mode, kunst og musik
  • økonomi er lav, men har høj købekraft
  • På Marslows behovspyramide ligger denne målgruppe på stadiet selvrealisering
  • Vil gerne forblive pige og ikke være for voksen
 
 

LES MER OM PROSJEKTET 

design. business. produkter.